Reflexions sobre educació.

Reflexions sobre educació.

 

Reflexions sobre educació.

Una part molt important de la meva vida va ser el moment que vaig entrar en contacte amb l’educació en el temps lliure. Quan jo era petita, vaig créixer anant de colònies en els estius i de campaments, un cop era més gran. D’aquells anys vaig poder veure i conèixer grans monitors que van ser uns models a seguir. Aquelles vivències van fer que quan vaig tenir l’edat per ser monitora, em vaig llançar de cap. Jo volia ser com aquells monitors. I així va ser, amb 17 anys vaig començar a ser monitora de colònies i després amb 18, també monitora de teatre al taller de teatre de l’escola. Vaig estar 7 anys com a monitora de colònies i 4 com a monitora de teatre. Durant aquells anys, vaig poder viure de tot i conèixer a molts tipus de gent, tant de monitors com de nens. Van ser uns moments molt crucials de la meva vida. Va ser un moment de canvi per a mi, vaig passar de ser una nena tímida i vergonyosa, a una noia molt més oberta i madura.

Com monitor de lleure, et formes amb la pràctica del dia a dia, dels companys i dels nens. Aprens moltes coses que et serveixen per a la vida i que no ho podràs experimentar cap altre lloc. Són uns moments màgics, que només es poden entendre quan ho has viscut.

Cada vegada que recordo aquells anys, els recordo amb un somriure, em sento molt orgullosa d’haver pogut viure el que he viscut i haver après el que he après. Els aprenentatges que vaig poder viure en el món de l’educació en el temps lliure, tant com a nena, com a monitora, els recordo amb més il·lusió que els anys que vaig estar estudiant a l’escola.

No som conscients de la importància que és aquest tipus d’educació, com a adults ens preocupa que els nostres fills, estudiïn molt, que treguin grans notes, que tinguin grans carreres, que sàpiguen fer moltes coses. Però l’educació és molt més que això, és el joc, les emocions, la diversió, els moments màgics, la connexió amb els altres, la curiositat, el respecte pels altres i pels animals i la natura.

L’educació que hem rebut, l’han creat els adults pels nens i això ens fa perdre la perspectiva, jo la primera. Potser és el moment que ens plantegem treure el nen que portem dins, per pensar una altra manera d’educar, una que ens agradaria fer, si fóssim nens.

Pots deixar els teus comentaris i opinions a continuació:

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el taza.No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.